sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Pähkinäinen kanasalaatti


Rouva bongasi tämän ohjeen kevätkesällä jostakin (naisten)lehdestä. Jo ekan kokeilun jälkeen ihastuimme kovin kovasti reseptiin. Tästä tuli kerralla kesän 2010 ruokaisten salaattien ykkönen perheessämme. Ihan kokonaan säätämättä en tätäkään tehnyt. Alkuperäisreseptissä ei ole lainkaan kurkkua eikä salaatin kostukkeena ollut öljyn lisäksi etikkaa.

  • 4 broilerin rintafileetä
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • värikästä salaattia (esimerkiksi lollo rossoa)
  • 200 g vuohen gruyerea tai muuta voimakasta juustoa
  • 2 avocadoa
  • 2 päärynää
  • ½ tuorekurkku
  • 140 g saksanpähkinoitä
  • oliiviöljyä (tai kurpitsansiemen- tai avocadoöljyä)
  • valkoista balsamicoetikkaa

  1. Ota fileet huoneenlampoon vahintään puolta tuntia ennen paistamista. Mausta ne sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla ja anna marinoitua hetken.
  2. Ruskista fileet nopeasti kuumalla pannulla ja hauduta kypsiksi miedolla lammblla.
  3. Pese ja revi salaatti isoon, laakeahkoon kulhoon. Paloittele juusto ja päärynät ja levitä salaattipedille. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla
  4. Kuori kurkku, koverra siememet pois ja viipaloi kurkku. Lisää salaattiin.
  5. Koverra avocadon sisus lusikalla tai kuori ja paloittele se salaatin joukkoon. Ripottele joukkoon pähkinät.
  6. Viipaloi paistetut rintafileet päällimmäiseksi.
  7. Kaada hyvälaatuista öljyä ohuena nauhana kastikkeeksi ja lisää salaattiin myös muutamia tippoja valkoista balsamicoa (valkoviinietikka käy myös).
Tein salaatin myös tänään ja tällä kertaa oikaisin hieman. En jaksanut ryhtyä kypsentämään kanan rintafileitä vaan ostin lähikaupan lämpötiskistä valmiiksi grillatut broilerin rintaleikkeet. Siivosin leikkeistä nahat ja luut, viipailoin lihan ja maustoin vielä sitruunamehulla. Tulos ei poikennut ainakaan merkittävästi itsepaistettuun verrattuna.

Aika ruokaisa eväs tämä on; lihaa, juustoa, avokadoa...

Ei kommentteja: