lauantai 8. maaliskuuta 2008

Herneitä, kinkkua, penneä

Tätä reseptiä perheessäni pidetään minun keksintönäni ja joskus itsekin harhaudun niin ajattelemaan. En silti heittäydy niin julkeaksi että kuvittelisin itse tämän yhdistelmän keksineeni - jostain se on aivopoimuihin tarttunut ja noussut perheen perusreseptien joukkoon.

Herneitä, kinkkua, penneä

  • n. 400 gr pala hyvää kypsää kinkkua (ei kuitenkaan liian savuisaa)
  • 300 - 400 gr herneitä, maun mukaan joko tölkistä, pakasteesta tai tuoreena.
  • 2 dl kermaa
  • pari shalottisipulia
  • mietoa kasvislientä (fondista tai kuutiosta)
  • suolaa, pippuria
  • meiramia

Pilko shalotit pieneksi hakkelukseksi ja freesaa oliiviöljyssä - sitä varmaan on aina käsillä? - en siis kirjannut sitä taaskaan tuohon ainesluetteloon. Kinkusta tehdään vähän tulitikkua paksumpia suikaleita ja lisätään pannulle sipulin seuraksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Koska kinkku on jo kypsää niin kovin kauaa ei tarvitse keitellä. Lisää hieman (n. 1 dl?) kasvislientä. Kerma ja hienonnettu meirami mukaan pannuun. Hauduta hetki että kermakastike sakenee. Lisää herneet loppuvaiheessa niin etteivät ne muussaannu. Tuoreita pitää kuitenkin hetki kypsytellä.

Pennet (siis sellaisia lyijykynän paksuisia pasta putkia) on tässä vaiheessa jo keitetty kypsiksi. Valuta pasta, tilkka oliiviöljyä joukkoon ja sekoita kastikkeeseen.

Oikein maukasta kun herneet ja kinkkusiivut menee piiloon niihin pastaputkiin.

Ei kommentteja: