lauantai 8. maaliskuuta 2008

Rakuunabroileria ja tagliatellea

Tätä lajia olen valmistanut vuosien saatossa muutaman kerran. Mulla ei ole enää mitään muistikuvaa mistä resepti alunalkaen mieleeni tarttui ja todennäköisesti alkuperäisresepti on aikalailla erilainen kuin tämä seuraavassa kuvattu:

Rakuunabroileria ja tagliatellea
  • n. 400 - 500 gr broilerin rintafileitä (3 - 4 kpl), marinoimattomia tietysti!
  • pieni tölkki viipaloituja herkkusieniä
  • vihreä paprika
  • kanaliemikuutio
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • kuivattua rakuunaa
  • (hieman kuivattua chilirouhetta)

Leikkaa broileri mukaviksi suupaloiksi. Itse suosin n. peukalon kokoisia biittejä. Suikaloi paprika. Paista reilunkokoisessa kasarissa (wokkipannu sopii myös hyvin) broilerit kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ai niin - suosin laadukkaita suolalajeja; Pansuolat ja jodilla käsitellyt pulverit joutaa heittää helevettiin. Maldon on hyvä perussuola. Kypsät lihat pois pannulta odottelemaan jatkoa.

Valuta herkkusienet, säästä liemi. Paista hetki herkkareita ja siirrä lihojen seuraan. Seuraavaksi paista hetki paprikoita. Kun paprikat alkavat hieman pehmemitä, palauta lihat ja herkkusienet pannulle. Lisää vettä herkkusienten liemeen niin että nestettä on yhteensä reilu pari desiä. Liemi pannuun ja kanaliemikuutio mukaan. Hauduttele muutama minuutti.

Murskaa kuivattu rakuuna sormissa hienoksi ja lisää pannuun yrtti ja 2 dl kermaa. Anna hautua niin että kermainen kastike alkaa paksuuntua. Keittele tagliatelle kypsäksi, lisää pastaa liraus oliiviöljyä ja sekoita pasta kastikkeeseen - tarjoile heti.

Tällä reseptillä eväs valmistettiin eilen. Itse toimin konsulttina ja Pimu teki varsinaisen työn. Hyvää! Rouvakin tykkäsi.

Ei kommentteja: