keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Hedelmävartaat


Helsingin kaupoissa on todella paljon paremmat hedelmä- ja marjavalikoimat kuin itä-suomen kaupungeissa. Myös hinnat ovat edullisempia.

Kuluvan kesän aterioiden päätteeksi olemme tehneet hyvin usein yksinkertaisia hedelmäjälkkäreitä. Tässä yksi:


Ananas-persikka-mansikkavartaat:
  • Tuore ananas
  • Persikoita
  • Mansikoita

Leikkaa ananas kuutioiksi, persikat lohkoiksi ja isot mansikat puolikkaiksi. Töki hedelmät varrastikkuihin. Aika helppoa...

Kastikkeeksi tein lopuista mansikoista soseen: pari kourallista mansikoita blenderiin, tilkka sitruunamehua ja pari ruokalusikallista vettä joukkoon. Aja tasaiseksi, kaada tarjoiluastiaan.


Vartaat lautasille, kastiketta päälle. Ehkä vaniljajäätelöä tai kermavaahtoakin seuraksi, ei kyllä välttämättä kaipaa näitä lisukkeita kun hedelmien raikkaus vie mukanaan.


1 kommentti:

Pahalapsi kirjoitti...

Ihanan raikkaan näköisiä! :) Hedelmistä ja marjoista tehdyt jälkiruoat ovat maailman parhaimpia.