keskiviikko 31. elokuuta 2016

Minttutiiviste

Edellämainittuja yrttejä etsiessäni löysin mielenkiintoisen minttusäilykkeen.
Santorinilla Kamarissa on yksi, kylän mittapuulla isohko market -tyyppinen kauppa. Meikäistä pienehköä perus-K-markettia vastaava kooltaan. Satunnaiset turistit käyttävät kauppaa aika vähän, lähinnä paikailliset ostavat sieltä normaalit arkituotteet.

Tämä on Brittiläisen Colman's yhtiön tuote, eli ei siis mitään tekemistä kreikkalaisen mausteiden kanssa. Mutta näytti niin houkuttelevalta että oli pakko hankkia. Hakattua tuoreminttua erittäin tiiviisti säilöttynä viinietikkaan sokerin ja suolan kanssa. Hintakaan ei ollut paha, muistaakseni vajaa 3 euroa. Tarkistin netistä hinnan briteissä, Tescon verkkokaupassa hinta yksi punta! Saakohan tätä mistään suomessa?

Ensimmäisen kerran testasin tätä kun tein jugurttipohjaisen kastikkeen Briamin seuraksi. Tämä on todellakin tiivistettyä kamaa! Laitoin yhden ruokalusikallisen minttua reilun 2 dl:n jugurttiannokseen, muiden mausteiden kera. Tuli aivan liian voimakas mintunaromi!

Toisella kertaa korvasin tällä tuoreen mintun Tabboulehissa. Nyt onnistui! Isoon salaattiannokseen pari ruokalusikallista toi juuri oikean mintun aromin persiljan ja muiden mausteiden rinnalle.

Testailu jatkuu...

Kannattava ostos.

Ei kommentteja: