Tällä kertaa mukaan osui seuraavanlainen valikoima yrttejä:
- Salviaa
- Laakerinlehtiä
- Basilikaa
- Timjamia
- Viherminttua
Näiden lisäksi sain lahjaksi hotellin omistajala, Marthalta ison pussillisen kuivattua villioreganoa, joka on käsittääkseni poimittu Profitis Iliakssen ja Mesa Vounon rinteiltä Kamarin lähistöltä.
Ja tietysti kapriksia. Aiemmin väitin että kaprikset ovat halpoja Santorinilla. Se oli harhaa. Saarella kasvaneet ja säilötyt kaprikset ovat kohtalaisen arvokkaita ja ne ovatkin brandätty turistituotteiksi. Mutta ovatpa ne ihan helkkarin aromikkaita verrattuna kotoisiin markettien pikkupurkeissa myytäviin kapriksiin. 200 gramman purkki Santo Factoryn pakkaamia kapriksia maksoi 3.45 eur. Isompi, nimetön n. 400 gr tölkki jonkun paikallisen käsityöläisen pakkaamia ja säilömiä vastaavanlaisia kapriksia maksoi puolestaan 7,95 eur. Ostin myös pienen purkin kapriksen lehtiä, joita käytän salaateissa tai annosten koristelussa. Hintaa en muista, mutta saatavuus on pääasia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti