lauantai 8. helmikuuta 2014

Penne All'arrabiata Con Peperone

Arabbiata on mainio peruspastakastike. Peruspohjaa höystämällä saa loputtomasti variaatioita. Tällä kertaa lisäsin paadettua paprikaa.

Ainekset:


  • n. 400 gr pennepastaa
  • 1 punainen melko mieto chilipalko
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • Oliiviöljyä
  • 400 - 500 gr tomaattimurskaa
  • 1 iso punainen paprika
  • basilikaa ja/tai persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • kourallinen hyvää juustoraastetta (Pecorino, Grana Padano tms)

Operaatio:


Pilko chili ja valkosipuli pieneksi. Sipuli vahän karkeammaksi rouheeksi. Loraus oliiviöljyä pannulle. Hauduttele chiliä ja valkosipulia hetki öljyssä kunnes valkosipuli alkaa saada hieman väriä. Varovainen kannattaa olla, sillä valkosipuli on saatanan kitkerää jos se pääsee palamaan. Lisää sipuli ja anna pehmetä hetki. Lisää tomaattimurska ja hauduttele miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Loppuvaiheessa silputtu basilika (ja persilja) mukaan keitokseen.

Keitä penne kypsäksi ohjeen mukaan ja lisää kastikkeeseen. Sekoita. Juustoraaste päälle ja syömään.

Tämä on perusversio. Paprikaversio on muuten sama mutta haudutusvaiheen lopussa lisätään suikaloitu, grillattu ja kuorittu paprika.

Paprikan grillaaminen on ehdoton juttu! Maku pyöristyy ja makeutuu, rakenne pehmenee. Leikka paprika reiluiksi lohkoiksi, poista siemenet ja valkoiset osat sisältä. Laita lohkot grillivastuksen alle uuniin. Tai grillaa kuten parhaaksi näet, kaasuliekillä tai jotenkin. Pääasia on että kuori mustuu kunnolla. Siis niin kunnolla että alkaa kuplia irti itsestään. Kun pinta on siis ihan täysin musta, poista grillistä, laita kulhoon kannen alle tai suljettuun muovipussiin hetkeksi. Kun paprikalohkot on hieman jäähtyneet, kuori lähtee irti helposti nykäisemällä. Jos ei lähde, et grillannut riittävän kauan. Nyt kun kuori on saatu irti, suikaloi haluamaasi muotoon ja lisää kastikeeseen.

Tähän arrabiataan voi lisätä höysteeksi muutakin, esimerkiksi vaihtoehtoisesti seuraavia:

  • kapriksia
  • mustia oliiveja
  • rapeaksi paistettua pekonia
  • paistettua broileria
  • ilmakuivattua kinkkua
  • tonnikalaa


Ei kommentteja: