tiistai 17. helmikuuta 2015

Tomaattinen Chorizo-papukeitto

Ainekset:

  • 300 gr Chorizo makkaraa
  • 400 tlk valkoisia papuja
  • 200 gr valkosipuli tuorejuustoa (esim. Valio Viola)
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 3 paprikaa (punainen, keltainen, vihreä)
  • 1 punainen chili
  • n. 400 gr tlk paseerattua tomaattia
  • 1 litra vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • n. 0,5 dl punaviinietikkaa
  • Tuoretta persiljaa
  • Tuoretta basilikaa
  • Rouhittua mustapippuria
  • Sokeria

Operaatio:

Homma alkaa pilkkomisella; Kuutio makkara melko pieniksi paloiksi. Samoin paprikat ja sipuli. Valkosipuli hyvin hienoksi hakkeeksi. Chili ohuiksi siivuiksi.

Laita keittokattila tulille ja heitä ensiksi makkarat kypsymään. Chorizosta irtoaa aika lailla herkullista rasvaa. Älä poista rasvaa, se on oleellista keiton maulle ja koostumukselle. Kun makkarat alkavat ruskistua, lisää paprikat, sipulit ja chili. Kypsennä vihanneksia ja makkaroita rasvassaan muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti ja kiehuva vesi sekä liemikuutio. Paseeratun tomaatin ja veden voi toki vaihtaa litraan tomaattimehua. Mutta helpommalla pääsee tuolla tomaattisose & vesiyhdistelmällä. Jokaisellahan on kaapissaan erilaisia tomaattisäilykkeitä runsaasti. Eikö? Miten te tulette toimeen ilman?

Anna keittopohjan kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Kaada joukkoon punaviinietikka ja pavut. Lisää sitten tuorejuusto. Kun juusto on sekoittunut keittoon, anna keiton kypsyä muutamia minuutteja. Mausta mustapippurilla ja sokerilla (n. 1 rkl sokeria). Lopuksi mukaan pieneksi hakatut persilja ja basilika (n. puoli ruukkua kumpaakin).

Tarjoile hyvä leivän kera.

Ei kommentteja: