tiistai 17. helmikuuta 2015

Bataatti-kookoskeitto


Ainekset:

  • 1 reilunkokoinen bataatti
  • 1 sipuli
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 perunaa
  • Oliiviöljyä
  • Peukalonmittainen pala tuoretta inkivääriä
  • Chilipalko (mieto)
  • Kasvisliemikuutio (tai kasvisfondia)
  • Vettä
  • 1 prk kookoskermaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Operaatio: 

Kuori ja paloittele bataatti, porkkanat ja perunat. Kuori ja lohko sipuli. Freesaa kasviksia ruskistamatta oliiviöljyssä kattilassa muutama hetki. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Inkivääri on rakenteensä vuoksi haastava kuorittava; hukkaprosentti on melkoinen. Silti, kuori inkivääri ja silppua pieneksi. Lisää chili ja inkivääri kasvisten seuraksi kattilaan.

Lisää vettä niin että kasvikset peittyvät. Lisää liemikuutio tai fondi.

Kiehauta, ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kookoskerma, suola ja pippuri, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kuten aina, tarjoile hyvän leivän kera. Tai sitten hanki jostain (tai tee itse) leipäkrutonkeja ja lisää keittoon.

Ei kommentteja: