tiistai 17. helmikuuta 2015

Nudepasta

Ei kovin kuvauksellista tai värikästä, mutta maukasta!
Pikaruokien aatelia kaapeista löytyvistä perusjutuista väsättynä!

  • Spagettia
  • Valkosipulinkynsiä, määrä maun ja mieltymysten mukaisesti
  • Tuore punainen chilipalko, voimakkuus maun ja niin edelleen..
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Parmesaania t. Grana Padanoa
  • (Saksanpähkinöitä)

Hakkaa chili ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Jos aiot käyttää valkosipulipuristinta, mene suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta. Laita kasariin tai wokkiin tai johonkin soveltuvaan kattilaan oliiviöljyä ehkä noin puoli desiä. Kuumenna öljy ja laita silputut kynnet ja chilit hautumaan öljyyn. Vähennä lämpöä. Älä polta! Palanut valkosipuli on kammottavaa.

Keitä pasta suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Lisää kypsä, valutettu pasta valkosipuli-chiliöljyn joukkoon. Kääntele pastaa niin että öljy tarttuu siihen kauttaaltaan. Jos käsillä on muutamia saksanpähkinöitä, rouhi ne ja lisää tässä vaiheessa pastan joukkoon.

Kauho pasta lautasille ja vuole päälle hyvää juustoa, siis Parmesania tai vastaavaa.

Herkkua!

Muunteleminen on helppoa; tarjoiluvaiheessa reilu lusikallinen pestoa sopii hyvin. Viipaloidut mustat oliivit ovat myös mainio lisuke vaikkapa saksanpähkinöiden tilalle.

Ei kommentteja: