lauantai 19. maaliskuuta 2016

Pizzapannari

Yleensä en välitä väkinäisistä yhdistelmistä, eli ns. “fuusioruoasta”. Mansikkaviipaleet eivät toimi salamileivällä, tämäkin on nähty ja koettu.  Tämä resepti kuitenkin toimii! Tässä on vain yksi esimerkki. Täytteitä voi toki vaihdella omien mieltymysten mukaisesti. Pieni varoitus on kuitenkin paikallaan. Jos liioittelet kasvislisukkeiden määrää, on vaarana että paistoksen rakenne kärsii. Pannaritaikina ei jaksa kantaa suurta määrää (kosteita) kasvislisukkeita, vaan hajoaa palasiksi. Silloin syöminen ei ole enää kivaa. Eikä kaunista.

Ainekset:


  • 8 dl maitoa (punaista)
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 3 munaa
  • 400 gr nautajauhelihaa
  • Voita
  • Öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 tomaattia
  • Pieni tölkki herkkusieniviipaleita
  • 150 - 200  gr juustoraastetta
  • Kuivattuja yrttejä maun mukaan: oreganoa, basilikaa, provencen yrtit -seosta
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Operaatio:


Tee ensin pannaritaikina. Kaada maito kulhoon. Sekoita siihen ensin jauhot, sitten munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytän sekoittamiseen sähkövatkainta niin homma käy näppärästi eikä tassut tahmaannu.
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki reilussa voin jä öljyn seoksessa. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valitsemillasi yrteillä. Rasvaahan oli reilusti mukana? Sitä tarvitaan taikinassa.  Kaada seos pannaritaikinaan ja sekoita hyvin.

Viipaloi tomaatit ohuelti. Laita viipaleet lävikköön tai siivilään tai johonkin josta voit ravistella liian kosteuden hittoon. Mausta varovasti suolalla, pippurilla ja yrteillä. Valuta myös herkkusieniviipaleet. Ja kaikki mahdollisesti käyttämäsi kasvistäytteet niin että niistä ei irtoa rakennetta heikentävää kosteutta liikaa.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Asettele taikinapohjalle tomaatti- ja herkkusieniviipaleet. Tuikkaa n. 220 asteiseen uuniin n. 5 - 8 minuutiksi. Kun pinta on hieman kiinteytynyt, lisää pinnalle juustoraaste. Kypsennä vielä n. 20 - 25 minuuttia.

Anna jäähtyä hetken aikaa. Syö pois. Aika mukavaa, maku melkein kuin pizzaa mut silti pannarin olemus! Kevyempi versio syntyy ilman juustoa, mutta kukapa sitä keveyttä hakee...

Ei kommentteja: