sunnuntai 16. elokuuta 2020

Broilerin marinointi kreikkalaisittain

Ainekset:

  • Sitruunan kuori + mehu
  • Oliiviöljyä
  • Viinietikkaa (esim. valkoista balsamicoa)
  • Valkosipulin kynsi(ä)
  • Oreganoa
  • Timjamia
  • Suolaa 
  • Mustapippuria
  • Broileria, tietysti!

Operaatio:

Tarkkoja määriä marinadille on vaikea antaa, riippuu lihan määrästä ja mieltymyksistä. Näillä säädöillä onnistui viimeksi tosi hyvin, tuli aika lailla autentisen oloista kun vertaan esimerkiksi Chicken Souvlaki -annoksiin joita Santorinilla on nautittu aina.

Ostin Hakaniemen hallista kuusi isoa broilerin rintafileetä ja sitruunan, muut ainekset löytyivät kotoa. Tokihan tällä marinadilla voi maustaa koivet, leikeet yms. broilerin osat.

Marinadi syntyi seuraavasti: kulhoon n. desi oliiviöljyä, siihen raastettu sitruunan kuori ja sitruunasta puristettu mehu. Lisäksi pari ruokalusikallista viinietikkaa, iso valkosipulin kynsi raastettuna, kuivatut yrtit (n. reilu ruokalusikallinen molempia), suolaa ja mustapippuria myllystä. Marinadi sekoitellaan tasaiseksi.

Broiskut soveltuvaan kulhoon tai pussiin tai johonkin... marinadi sekaan. Annetaan maustua max. vuorokausi, mutta ainakin yön yli. Välillä fileitä kannattaa käännellä jotta marinointi onnistuu tasaisesti.

Marinoituneet broiskut kypsennetään sopivaksi katsotulla tavalla, uunissa tai grillissä tai jossakin...

Omassa kerrostalokeittiön uunissa on sekä kiertoilma että grillivastukset, joten molempien yhteiskäytöllä fileistä tuli sekä mehevän kypsiä ja pinnaltaan mukavan paahtuneita. Aikaa uunissa kului n. kolme varttia grillivastuksen keskiteholla jota kiertoilma tehosti.

Oikein hyvää! 

Ei kommentteja: