sunnuntai 16. elokuuta 2020

Yrtti & feta -perunasalaatti

Ainekset: 

  • Reilu 500 g varhaisperunoita
  • suolaa perunoiden keitinveteen
  • 200 g fetaa
  • Pieni kourallinen mustia Kalamata oliiveja kivettömiksi putsattuina
  • 2 kesäsipulia (esim. puna-)
  • 4 rkl laadukasta oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • loraus sitruunamehua
  • kourallinen tuoretta minttua
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • kourallinen rucolaa
  • mustapippuria
  • suolaa 

Operaatio:

Pese varhaisperunat huolellisesti, harjaa kuoret pois ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä. Yleensä kyllä perunasalaattihommissa teen niin että keitän niitä reilusti yhdelle aterialle ja seuraavaksi päiväksi säästän loput salaattia varten.

Pilko perunat pienemmiksi lohkoiksi ja laita salaattikulhoon.

Lisää joukkoon murennettu feta, silputtu sipuli ja hienonnetut yrtit. Käytännössä sopiva määrä minttua ja basilikaa tulee yhdestä lähikaupan pikkuruukuissa myytävistä puskista. Riivi lehdet puskista ja revi ne hiukan pienemmiksi. Rucolaa hankkiessa kannattaa valita sellainen erä jossa on mahdollisimman vähän kovaa lehtiruotia/vartta. Tai sitten näperrät ne kovat varret pois ennen salaattiin lisäämistä.

Vatkaa yksinkertainen salaattikastike oliiviöljystä, viinietikasta ja sitruunamehusta ja rouhaise päälle mustapippuria ja suolaa. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita kunnolla, anna vetäytyä viileässä jonkin aikaa. 

Suolainen feta sopii hyvin yhteen perunoiden ja sipulin kanssa. Tämä toimii hyvin grillatun lihan kaverina, esimerkiksi tuon kreikkalaisittain marinoidun broilerin seuralaisena.

Ei kommentteja: