torstai 18. kesäkuuta 2009

Juhannusvalmisteluja, osa 2 - Tillipesto

Tilli on mun suosikkiyrtti kesällä, ja miksei yleensäkin. Kolmen kärki tuoreyrteissä mielestäni on basilika, rosmariini, tilli; järjestystä on paha mennä laittamaan - tilanteen mukaan kutakin!


Ajattelin uudistaa juhannuskokemusta, siis uuden perunan, voin ja tuoreen tillin pyhää kolminaisuutta. Pestokastikkeet on kivoja, ja tillistäkin selllaisen voi väsätä. Toimeksi!


  • 3 ruukkua tilliä
  • 100 gr paahdettuja pinjan siemeniä
  • n. 2 dl parmesaaniraastetta
  • n. 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka sitruunamehua



Reseptiä en etsinyt erityisesti mistään, tein aikalailla intuition mukaan.
Tillit karkeaksi hakattuna blenderiin, kevyesti paahdetut pinjan siemenet myös. Hetki ajoa blenderin pulssitoiminnolla. Tässä vaiheessa välillä kevyitä aineksia piti aina tökkiä blenderin terien ulottuville - toki silloin se on sammutettava ;)
Parmesaaniraaste (valmista kamaa purkista, palana en jaksanut juustoa tälläkertaa hankkia) tilli-pinjasilpun joukkoon, blenderi soimaan ja öljyä perään. Tässä vaiheessa on hyvä seurata koostumusta niin että pesto on sopivan lusikoitavaa, ei liian paksua, ei liian juoksevaa. Lopuksi mausteet ja pieni sekoitus. Pesto purkkiin odottelemaan. Maistoin jo tässä vaiheessa, aivan mainiota! Tuskin maltan odottaa juhannusaattoaterian uusia perunoita tillipeston kera.

Ei kommentteja: