torstai 18. kesäkuuta 2009

Juhannusvalmisteluja - Paholaisen hillo

Paholaisen hillo tuli mulle tutuksi muutamia vuosia sitten kun ketjuravintolat alkoivat tarjota sitä pihvin tai grillatun kananfileen lisukkeena. Hyvältähän se aina maistui, tomaatin ja chilin ystävä kun olen. Koskaan en kuitenkaan etsinyt reseptiä, saati tehnyt itse. Nyt näitä ruokablogeja seuratessa huomasin että moni bloggaaja on viimeaikoina innostunut Paholaisen hillosta. Siispä tuumasta toimeen itsekin, varsinkin kun juhannus - tuo grillatun ja paistetun ruuan - sesonki on tulossa.

Reseptin lunttasin Dansukkerin sivuilta, kuten varmaan moni muukin kotikokki:

Ainekset:
  • 800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
  • 400 g punaisia paprikoita
  • 4-6 punaista chiliä
  • 6-8 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 1/2 dl etikkaa
  • 1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Tapani mukaan et tietenkään noudattanut orjallisesti ohjetta, vaan vähän sinnepäin... En toki säätänyt aineksia, vaan niiden määrät meni peukalotuntumalla:
3 tlk kuorittuja tomaatteja (400 gr tölkki josta 240 gr tomaatteja) pilkottuna, 3 keskikokoista paprikaa, 6 isoa valkosipulin kynttä, 6 isoa melko mietoa punaista chilipalkoa. Muut ainekset meni aikalailla ohjeen mukaan. Eli ei tuossa sittenkään paljoa muutoksia tullut.

Pilkotut tomaatit ja tehosekottimessa hienonnetut paprikat kattilaan kiehumaan. Sitten valkosipulit ja chilit myös tehosekoittimeen hienonnettavaksi ja tomaatti-paprikaseoksen joukkoon kiehumaan. Vartin keittelyn jälkeen mausteet joukkoon, ja taas vartti kypsentelyä hiljaisella tulella. Lopuksi etikka ja hillosokeri joukkoon ja vielä 5 minuuttia keittelyä. Tuo Dansukkerin sokeripaketin sisältö oli 330 gr, josta käytin ehkä vajaa 300 gr.
Hillo kiehuvana puhtaaseen lasipurkkiin. Jäähdytä. Jäähtynyt purkki jääkaappiin odottelemaan pariksi päiväksi. Vielä en siis ole maistanut valmista, omaa Paholaisen hilloa mutta hyvältä vaikuttaa!

Ei kommentteja: