maanantai 28. syyskuuta 2009

Coleslaw, vers. 2.0

Edellisellä valmistuskerralla coleslaw onnistui niin hyvin, että teki pikaisesti mieli tehdä sitä lisää.

Muutoin noudatin täysin tuon edellisen postauksen reseptin sääntöjä, mutta lisäsin porkkanan ja kaalin joukkoon yhden erittäin pieneksi silputun ison sipulin.

Varsinaisessa reseptissä oleva makuliemen ohje pätee pienelle määrälle salaattia, eli silloin kun kaalia on ehkä reilu neljännes kerästä. Itse teen yleensä kerrallan ison satsin johon käytän kokonaisen kaalin. Nesteen määrää on siis lisättävä, karkeasti ottaen tuon reseptin määrät voi nelinkertaistaa. Kasvaneen nestemäärän lisäksi moninkertaistin valkosipulin määrän.

Osin olosuhteiden pakosta annoin raasteiden maustua liemessä yön yli. Seuraavana aamuna puristelin liiat nesteet raasteesta pois huolellisesti. Varsinaisen kastikkeen tein lisäämällä majoneesiin reilun ruokalusikallisen turkkilaista maustamatonta jugurttia ("partaäijää") ja hieman valkopippuria ja sitruunamehua.

Kastikkeen raasteeseen lisäämisen jälkeen annoin salaatin maustua jääkaapissa vielä muutaman tunnin.

Ehkä vieläkin parempaa kuin viimeksi...

Ei kommentteja: