torstai 26. marraskuuta 2009

Hupaisa sattuma joulujuomien tiimoilta

Tiistaina valmistelin "Joulujallun" maustumaan kaappiin.
Tämän aamun Hesarissa oli testi valmiista Alkosta saatavista jouluglögeistä. Testissä oli verrokkina viinikouluttaja Mika Vanteen kotitekoinen glögi.
Vanteen reseptiin kuuluin maustettu viina jonka valmistus ohje oli aikalailla samankaltainen kuin tuo juuri alulle laittamani Joulujallu.

Tässäpä Mika Vanteen Glögiresepti

Maustettu viina
- 1 plo votkaa (½ ltr)
- 3-4 kanelitankoa
- 1/2 pussia kardemummaa
- 20 neilikkaa
- pala kuivattua inkivääriä

Mausteet pulloon ja odottelemaan vähintään 2 viikoksi.


Glögi
- 4 cl tuota maustettua viinaa
- 1 ½ dl mustaherukkamehua
- 1 dl vettä
- 5 dl halpaa punkkua
- sokeria

Lämmitä mehu, vesi ja mausteviina. Lisää sokeri ja viini. Älä keitä.

Tuolla ohjeella taitaisi tulla vähän turhan loiva glögi ainakin minun makuuni, mutta voihan tolta pohjalta lähteä kehittelemään. Tämän reseptin mukainen maustettu viina ei kyllä sovellu suoraan nautintoaineeksi, sen verran runsaasti tuossa on mausteita. Tuo neilikka määrä tekee litkusta varmasti aika kitkerää.

Toisin on Joulujallu - sen pitäisi olla ihan maisteltavaa juomaa... Mutta odotellaan vielä...

Ai niin; sen Hesarin glögitestin voitti kotimainen "Perinteinen Punaviiniglögi". Mulle ei tästä voittajasta ole jäänyt oikein minkäänlaista mielikuvaa. Sen sijaan vain yhdellä tähdellä palkittu "V.S.O.P Manteli Glögi" oli mielestäni oikein mainiota kun sitä viimeksi maistoin vuosi tai pari sitten.

Ei kommentteja: