- 4 iso Rosamunda perunaa (n. 1 kg)
- 1 dl öljyä
- 1 reilu tl Dijon sinappia
- Paprikajauhetta
- Kuivattua chiliä tai chilijauhetta
- Sitruunamehua
- Suolaa
- Mustapippuria
Pese perunat hyvin, älä kuori. Lohko perunat pitkittäin 6 - 8 lohkoon. Laita lohkot kiehuvaan veteen esikypsymään n. 5 minuutiksi. Valuta lohkot ja anna kuivahtaa ja jäähtyä hetkisen
Sekoita mausteet öljyyn. Sivele perunalohkot öljy-mausteseoksella kauttaaltaan. Laita lohkot uunipannulle leivinpaperin päälle ja tuikkaa 35 minuutiksi uuniin 225 c lämpöön.
Aika hyviä tälläkin tavalla syntyi, rapeutta olisin toivonut hieman lisää. Tuo esikeittäminen tekee lohkojen pinnasta karkean ja siihen mausteöljy tarttuu hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti