torstai 26. marraskuuta 2009

Lohkoperunat

Yksinkertaiset ruuat ja yksinkertaiset reseptit ovat yleensä parhautta. Lohkoperunat on niin simppeli ruokalajit ettei siitä välttämättä saa suurta draamaa aikaiseksi. Mutta kyllä niissäkin oma hommansa on kun tavoittelee juuri oikeaa elämystä. Tällä kertaa koetin vähän pitemmän kaavan kautta.
  • 4 iso Rosamunda perunaa (n. 1 kg)
  • 1 dl öljyä
  • 1 reilu tl Dijon sinappia
  • Paprikajauhetta
  • Kuivattua chiliä tai chilijauhetta
  • Sitruunamehua
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Pese perunat hyvin, älä kuori. Lohko perunat pitkittäin 6 - 8 lohkoon. Laita lohkot kiehuvaan veteen esikypsymään n. 5 minuutiksi. Valuta lohkot ja anna kuivahtaa ja jäähtyä hetkisen

Sekoita mausteet öljyyn. Sivele perunalohkot öljy-mausteseoksella kauttaaltaan. Laita lohkot uunipannulle leivinpaperin päälle ja tuikkaa 35 minuutiksi uuniin 225 c lämpöön.

Aika hyviä tälläkin tavalla syntyi, rapeutta olisin toivonut hieman lisää. Tuo esikeittäminen tekee lohkojen pinnasta karkean ja siihen mausteöljy tarttuu hyvin.

Ei kommentteja: