- 3 dl riisiä, penasetää
- Oliiviöljyä
- Lihaliemikuutio
- n. ½ litraa vettä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tkl tomaatteja
- Kourallinen jalapeno viipaleita
- 1 tlk herneitä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Tabascoa
Silppua sipulit, kaada kattilaan reilusti oliiviöljyä. Hauduttele sipulisilppua hetki ruskistamatta öljyssä ja lisää riisi. Kun riisi alkaa kuullottua, lisää kiehuva vesi (keitä vaikka vedenkeittimellä) ja lihaliemikuutio.
Jos käytät kokonaisia tölkkitomaatteja, leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi. Valuta osa tomaattiliemestä pois. Tomaattimurskatölkki ajaa varmaan saman asian.
Lisää tomaatit kattilaan ja anna riisin kypsyä ja nesteen imeytyä riisiin. Leikkaa jalapenot kuutioiksi ja lisää seokseen. Mausta varovasti suolalla, pippurilla ja Tabascolla. Kun riisi on kypsää, lisää valutetut tölkkiherneet. Herneitä ei kannata kypsentää kovin pitkään jotteivat ne muussaannu liikaa.
Perhana! Tämähän oli yllättävän hyvää. Ensimmäinen kierros nyhtöpossun jämien seuralaisena ja loput seuraavana päivänä lämmitettynä ihan vain voileipäaterian lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti