Ainekset:
- n. 1,5 kg tuoretta kesäkaalia (2 kerää, ehkä)
- 400 gr nautajauhelihaa
- 1 iso sipuli
- pari uutta porkkanaa
- pieni kourallinen riisiä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- kuivattua meiramia
- vettä
- (kasvisliemikuutio)
- voita lihan paistamiseen ja uunipadan voiteluun
Operaatio:
Ruskista jauheliha voissa, mausta suolalla, valkopippurilla ja kuivatulla meiramilla.
Leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi.
Voitele uunipata kevyesti voilla, kasaa kaalisilppu, porkkanat ja kypsä jauheliha kerroksittain pataan. Kaalia ensimmäiseksi ja viimeiseksi. Ripottele kerroksien väliin hieman raakaa riisiä. Riisi tukevoittaa ruokaa hieman ja imee itseensä liiallisen nesteen. Lisää hieman kaalin keitinlientä pataan, aika varovaisesti sillä kaalista irtoaa nestettä vielä uunissakin. Tavoitteena ei ole sakea keitto, vaan mehevä pataruoka.
Anna hautua n. 200 asteisessa uunissa ilman kantta n. 45 minuuttia. Uunituksen jälkeen laita kansi päälle ja anna makujen tasaantua vielä vartti ennen ruokailua.
Talvista kaalilaatikkoa kammoavien lajitovereiden kannattaisi unohtaa ennakkoluulot ja maistaa tätä herkkua.
On myös hyvin edullinen ruoka, etenkin sitten kun kaalin ensisadon riistohinnoittelu on ohitettu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti