lauantai 21. kesäkuuta 2014

Tuplamaustettu possunfile

Sikke Sumarin "Rakastan ruokaa" -kirja (WSOY, 2003) on osoittautunut yllättäen oivaksi reseptien lähteeksi. Muutama ohje on jäänyt vakiokäyttöön keittiössäni.

Juhannukseksi syntyi tuplamaustettu porsaanfile.

n. 1 kg porsaan sisäfilettä (2 kpl)

Mausteseos:

  • suolaa
  • muustapippuria
  • valkosipulin kynsi
  • rosmariinina
  • salviaa
  • chilipippurijauhetta


Marinadi:

  • 1 dl öljyä
  • 4 rkl viinietikkaa
  • tilkka vettä
  • valkosipulin kynsi
  • pieni shalottisipuli
  • persiljaa
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa 
  • mustapippuria.


Operaatio:

Tee ensin marinadi. Hakkaa valkosipuli, kaprikset ja muutama persiljan oksa hyvin pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan n. vuorokaudeksi. Seikoittele välillä.

Tee mausteseos kuiva-aineista vaikkapa morttelissa tai tehosekoittimessa. Poista fileistä kalvot ja rasva terävällä veitsellä. Hiero mausteseos fileiden pintaan.
Ruskista maustetut fileet runsaassa voissa joka puolelta. Paista ruskistettuja fileitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna fileiden jäähtyä, kääri vaikka folioon ja laita jääkaappiin maustumaan seuraanvaan päivään saakka.
Hyvissä ajoin ennen tarjoamista leikkaa fileet noin puolen sentin siivuiksi ja kaada marinadi viipaleille. Anna maustua vielä vähintään tunnin verran.

Maustamiseen ja marinointiin käytettiin paljon aineksia ja aikaa. Älä jätä hyödyntämättä huippuherkullista, sakeaa marinadia joka jää lihavadille. Dippaa siihen laadukasta, vaaleaa leipää. Aivan taivaallisen maukasta.

Erittäin helppo resepti vaikka vaatiikin operointia parina päivänä. On aivan mahtavan hyvää ja monikäyttöistä; uusien perunoiden kanssa, leivän päällisenä, salaatin kera.

Ei kommentteja: