maanantai 23. kesäkuuta 2014

Italiansalaatti

Italiansalaatti on mahtavaa. Tuntuu jotenkin siltä, että tämä mainio ja  ruokaisa salaatti on jäänyt einesmaineensa varjoon. Lidl myy joskus varttikilon rasiaa halvimmillaan alle eurolla, siis 99 sentillä.

Itse tekeminen palkitsee. Einessalaattien säästeliäästi käytetyt, halvat raaka-aineet uivat majoneesivellissä. Kotona valmistaminen takaa raikkaan lopputuloksen joka palauttaa uskon italiansalaatin maittavuuteen

Ainekset:

  • n. 250 gr kypsää spagettia pätkittynä
  • 250 gr kinkkua
  • 3 isohkoa porkkanaa
  • 1 iso tlk herneitä
  • 2 maustekurkkua
  • 10 cm pätkä tuorekurkkua
  • 1 omena (Granny Smith tai vastaava hapahko lajike)

Kastike:

  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 - 2 rkl Dijon sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • Sitruunamehua
  • Valkopippuria
  • Suolaa

Operaatio:

Kuten aina salaattihommissa, tässäkin tapauksessa kastike kannattaa tehdä ensin, jotta maut ehtivät tasaantua. Sekoita ainekset keskenään huolellisesti. Helppo homma.

Pätki spagetti raakana noin tulitikun mittaisiksi pätkiksi ja keitä kypsäksi. Siis sopivan napakaksi, "al dente", niin kuin ulkomaalaiset asian ilmaisevat.
Leikkaa porkkanat myös tikuiksi ja keitä kypsäksi. Kurkut ja omenat samaan muotoon. Tölkkiherneet voi jättää alkuperäiseen muotoonsa, pyöreiksi.
Kinkkukin tikuiksi. Keittokinkku sopii parhaiten miedon makunsa ansiosta tähän reseptiin. Lidl'n valikoimassa on Onderhäuser Premium Ham -säilykekinkkua. Oikein laadukasta ja kohtuullisen edullista. Käytän sitä yleensä aina salaateissa.

Valuta säilykeherneistä neste huolella. Valuta myös maustekurkut, jottei niiden etikkainen mausteliemi pääse hallitsemaan makua ja ohentamaan salaatin varsinaista kastiketta. Sekoita ainekset keskenään ja lisää kastike joukkoon tasaisesti. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Väitän, että tämän herkun nauttimisen jälkeen et kovin helposti tyydy kaupan valmiseen einessalaattiin.

Ei kommentteja: