sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Tabouleh eli libanonilainen persiljasalaatti

Ainekset


  • 4 dl bulguria
  • 150 g persiljaa
  • 50 g tuoretta minttua
  • 2 kpl punasipulia 
  • 1 kpl kurkkua 
  • 4 kpl isoa tomaattia 
  • 1,5 dl sitruunamehua (kahden ison sitruunan mehu)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Operaatio

Keitä bulgur kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta keitinvesi varovasti suolalla. Huuhtele kypsä bulgur kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.

Hienonna persilja ja minttu terävällä veitsellä. Isoissa persiljapunteissa on yleensä melko paksuvartisia oksia. Älä edes yritä silputa varsia mukaan, vaikka niitä kuinka pieneksi hakkaisi niin silti mukaan jää epämiellyttävän kovia pätkiä mukaan.

Kuori kurkku ohuelti, halkaise se ja kaavi siemenet pois pikkulusikalla. Kuutioi kurkku n. sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Halkaise tomaatit, puristele puolikkaita niin että siemenet ja liika neste poistuvat. Kuutioi tomaatinliha samaan kokoon kuin kurkutkin.

Silppua sipulit hieman pienemmiksi kuin kurkku ja tomaatit.

Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Valele joukkoon juuri puristamasi mehu sitruunoista ja lisää muutama reilu kulaus oliiviöljyä. Persiljaa pitää olla niin paljon että salaatti on vihreän yrtin ja vaaleankeltaisen bulgurin värien hallitsema.

Anna salatin tekeytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran ennen tarjoilua, mieluummin vaikka pari-kolmekin tuntia.

Ei kommentteja: