keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Makkaraa, hapankaalia, sinappismetanaa


Tässä ei varsinaisesti ole kyseessä resepti - korkeintaan konsepti joka on jalostunut hiukan vuosien saatossa.

Kauan sitten eräässä cocktail -tilaisuudessa oli tarjolla hieman ronskimmat eväät kuin keskimäärin edustustilaisuuksissa. Muita eväitä en enää muista tarkoin, vain sen että kyse ei ollut salaattibileistä. Tämä yksinkertainen yhdistelmä jäi kyllä mieleen.

Itse teen joskus näin kun mieli tekee makkaraa.

Näin se tapahtuu:

Hankitaan hyvää - mielellään täysliha - makkaraa. Popsi Kevytnakit tai muut vastaavat eivät ole makkaraa. Muutenkaan en tässä yhteydessä suosittele lenkkiä, grillimakkaraa tai yleensäkään mitään jauhoilla jatkettua kamaa. Parhaiten toimivat lihaisat thyringer, bratwurst, krakova -tyyppiset makkarat.

Tällä kertaa ostin parin eri pientuottajan pötköjä: olutmakkaraa ja bratwurstia. Kun vähän penkoo hyvinvarustellun marketin makkarahyllyjä, voi tehdä löytöjä. Ainakin Kampin keskuksen K-Marketista on joskus hyvät vaĺikoimat.

Hapankaaleista mielestäni parasta on Rasilaisen perinteisellä maitohappokäymisellä valmistettu hapankaali.

Operaatio:

Grillaa makkarat uunissa grillivastuksen alla tai parilapannulla mieluisaan kypsyyteen.

Lämmitä hapankaali - mikroaaltouuni kelpaa ihan hyvin.

Sekoita purkki smetanaa (120 gr) ja reilu ruokalusikallinen Dijon -sinappia, mausta varovasti mustapippurilla. Lämmitä niin että seos muuttuu mukavasti lusikoitavaksi kastikkeeksi.

Kasaa annos lautaselle. Alle reilusti hapankaalia, makkarat päälle ja lusikoi kastiketta pinnalle. Jos käsillä sattuu olemaan jotakin tuoreyrttiä, koristele annos yrttisilpulla.



Ei kommentteja: