sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Paahdetut kasvikset

Ainekset


  • 1 Munakoiso
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 2 Punaista paprikaa
  • 2 Isoa punasipulia

Marinadi


  • 4 Valkosipulin kynttä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl kuivattu rosmariinia

Suolaa, mustapippuria, Balsamico -viinietikkaa, Soijaa

Operaatio

Tee marinadi edellisenä iltana. Silppua valkosipulin kynnet karkeasti, rouhi kuivattuja yrttejä morttelissa hieman, jotta maut irtoavat paremmin. Laita sipulit ja yrtit lasipurkkiin ja kaada oliiviöljyä vajaa pari desiä mukaan. Ravistele purkkia muutamia kertoja illan mittaan.

Leikkaa kasvikset melko reilun kokoisiksi kuutioiksi, ehkä vähän tikkuaskia pienemmiksi. Makuasia. Laita kasviskuutiot riittävän isoon kulhoon ja valele valkosipuli-yrttiöljyllä. Sekoita hyvin jotta kasvikset maustuvat tasaisesti. Älä päästä mukaan valkosipulisilppua, se saattaa palaa uunissa. Luota siihen että valkosipulin aromi on siirtynyt öljyyn. Anna marinoitua parisen tuntia. ÄLÄ lisää suolaa ja pippuria tässä vaiheessa. Suola imee kasviksista nesteet ja uunissa ne sitten menettävät muotoaan ja mehevyyttään.

Siirrä kasvikset leivinpaperilla verhotulle uunipannulle ja tuikkaa uuniin, lämpötila n. 200 astetta. Anna paistua n. 20 minuuttia. Kääntele kasviksia hieman, roiski muutamia tippoja Balsamicoa pinnalle (tai soijaa tai molempia). Tarkista kypsyys ja paista vielä 10 - 20 minuuttia. Kun kama on kypsää, siirrä tarjoiluastiaan, suolaa ja pippuroi tarvittaesssa.

Tätä kannattaa tehdä iso setti kerralla. On hyvää ihan sellaisenaan kasvisateriana tai vaikkapa paistetun broilerinfileen seurana. Maistuu myös kylmänä voileipäaterian lisukkeena. Säilyy kannellisessa rasiassa muutaman päivän jääkaapissa (siis jos jää eka aterialla osa syömättä)

Ei kommentteja: