sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kasslerpihvit sinappikermassa

Vaivaton ja nopea lauantaiateria!

Ainekset:


  • Porsaan kassleria
  • Voita
  • Kermaa, pari desiä
  • Dijon -sinappia, mielellään karkeaa, reilu ruokalusikallinen
  • Puolikas lihaliemikuutio
  • Suolaa
  • Valkopippuria

Operaatio:

Hanki kassleria; valmiiksi leikattuja pihvejä tai palana. Joskus lähimarketissa on pihvikoneen läpi ajettuja pihvejä jotka ovat valmiita pannulle. Jos hankit edullisen ison palan kassleria, leikkaa siitä 2-3 senttisiä siivuja jotka sitten hakkaat nyrkillä hieman matalammiksi.

Paista lihaviipaleet isolla valurautapannulla kauniin ruskeiksi, n. 3 minuuttia per puoli. Mausta varovasti suolalla ja valkopippurilla.

Laita lihaliemikuution puolikas liukenemaan pannulle lihojen kanssa ja kaada pannulle lämmitetty kerma. Anna kiehahtaa hetki ja lisää sitten sinappi. Hauduttele miedolla lämmöllä niin että sinappikerma alkaa paksuuntua mukavaksi kastikkeeksi.

Tarjoile lisäksi keitettyä parsakaalia ja keitettyjä porkkanalohkoja.

Helppoa ja maukasta, edullista myös.

Juhlavampi versio syntyy possun sisäfileestä aivan samalla ohjeella.

Ei kommentteja: