perjantai 2. lokakuuta 2009

Broilerin rintafileet rosepippurikastikkeessa

Tämä oli yksi omista suosikeistani vuosia sitten. Jostain syystä nyt jo unohtunut aterioita miettiessäni. Harmi.

Resepti on muistaakseni tarttunut mukaani jostain Mysi Lahtisen kirjasta tai lehtiartikkelista. Mysi Lahtinen on yksi esikuvistani ruuanlaitossa...

  • 4 suurta broilerin rintafileetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1½ dl kanalientä
  • 1 rkl Dijon –sinappia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl murskattuja rosépippureita
  • voita
  • suolaa


Kääntele rintafileet vehnäjauhoissa. Sulata voi pannulla ja paista fileet molemmin puolin mukavan ruskeiksi. Ehkä n. 5 minuuttia tai jotain… Mausta suolalla. Kaada viini pannulle ja anna kuohahtaa reilusti. Lisää kanaliemi, sinappi, kerma ja murskatut rosépippurit. Hauduta lintupaloja kastikkeessa reilu vartti. Anna kastikkeen kiehahtaa kasaan.


Tarjoile keitettyjen perunoiden ja säilykeherneiden kanssa. Herneiden joukkoon voi kuumennettaessa lisätä muutaman hillosipulin.

Ei kommentteja: