keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Jauheliha-lanttusoselaatikko

Taas karppailua. Tämäkin ohje on napattu karppaus.info sivustolta, jossa se taitaa juuri ja juuri päästä sivuston suosituimpien reseptien TOP20 listalle. Reseptin nimi siellä on "Näppylämuusi"... itse taidan olla mielikuvitukseton kun mieluummin kutsun tätä jauhelihalanttusoselaatikoksi. Näppylöistä tulee mieleen finnit. Mutta ehkä reseptin alkuperäinen laatija on inspiroitunut aurajuuston valkoisista pilkuista kauniin vaaleean oranssin lanttumuhennoksen seassa.

Ainekset:

  • n. 1½ kiloa lanttua
  • 500 gr paistijauhelihaa
  • 2 sipulia
  • n. 1 dl kermaa
  • n. 150 gr Aurajuustoa (tms. sinihomejuustoa) muruina
  • n. 150 gr juustoraastetta (emmental)
  • Suolaa
  • Mustapippurirouhetta


Operaatio:

Kuori ja kuutio lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kun lantut ovat kypsiä, poista lantut vedestä. Lanttu menee soseutettaessa yllättävän pieneen tilaan verrattuna vaikkapa perunaan, siksi näin suuri määrä lanttua. Säästä ainakin pari desiä keitinvettä. Soseuta lanttukuutiot sauvasekoittimella ja ohenna keitinliemellä. Lisää kerma. Lanttumuhennoksen tulisi olla löysempää kuin perustason perunamuusi, mutta ei liian ohutta! Lisää lanttumuhennokseen murennettu sinihomejuusto.

Lanttujen kypsyessä paista jauheliha ja pieneksi silputtu sipuli pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele uunivuoka öljyllä, kaada juustolla maustettu lanttumuhennos ja kypsä jauheliha-sipuliseos vuokaan. Sekoita niin että liha jakaantuu tasaisesti lanttumuhennokseen. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuutia. Lisää pinnalle juustoraaste ja paista vielä n. 15 - 20 minuuttia.

Tukevaa ja mahtavanmakuista ruokaa!

Ei kommentteja: