keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsakiusaus

Vaihtoehto perunapohjaiselle kiusaukselle!

Ainekset:


  • n. 1 kg kesäkurpitsaa (2-3 kpl)
  • n. 500 gr naudanjauhelihaa
  • 4 - 6 kynttä valkosipulia
  • 1 - 2 sipulia
  • (1 iso paprika)
  • lihaliemikuutio
  • öljyä
  • 1 prk ranskankermaa
  • (1 - 2 dl maustamatonta, paksua jugurttia. Lindahlsin turkkilainen, eli partaäijä on OK)
  • 3 - 4 tomaattia
  • suolaa
  • Pippuria
  • Provencen yrtit -mausteseosta (tai kuivattuja yrttejä maun mukaan)
  • n. 150 gr juustoraastetta



Operaatio:

Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi tikuiksi, ikäänkuin ranskalaiset perunat mutta hieman ohuemmiksi. Laita suikaluidut kesäkurpitsat siivilään tai jos ei siivilää ole, niin ihan vaan lautaselle. Ripottele suolaa päälle ja anna nesteen tihkua tikuista pihalle. Ehkä n. puolituntia - kolme varttia. Voitele sopiva uunivuoka tai pata öljyllä ja siirrä tikut pataan. Laita n. 200 asteiseen uunnin ehkä n. vartiksi tai siksi aikaa kun paistat jaukkarin. Kesäkurpitsatikut menevät hieman kasaan uunitettaessa joten jaukkari sopii hyvin pataan tilavuudeltaan. Itse käytän 3 litran vetoista Kilta -pataa tässäkin hommassa.

Kuullota sipuli öljyssä. Tällä kertaa jääkaapissa sattui olemaan puolitoista paprikaa, joten silppusin ne sipulin kanssa kuullottumaan. Ilman paprikoitakin pärjää hyvin. Lisää jauheliha paistumaan sipulin joukkoon. Kun liha alkaa kypsymään, lisää pieniksi pilkotut valkosipulin kynnet. Mausta suolalla, pippurilla ja yrtillä. Lisää joukkoon ranskankerma (ja jugurtti). Sekoita hyvin ja anna hieman kiehua kasaan.

Ota kesäkurpitsapata uunista ja sekoita jauheliha-kasvis-kerma-jugurtti-seos mukaan. Sekoita hyvin. Hauduta uunissa noin vartin verran. Viipaloi tomaatit ja asettele viipaleet ruuan pinnalle. Asettele juustoraaste tomaattien päälle. Uuniin vielä n. vartiksi.

Anna vetäytyä uuntiksen jälkeen jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Kyllä tällä nälkä lähtee.

Ei kommentteja: