keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Täytetyt suippopaprikat

Idea tähän reseptiin syntyi kaapissa olleiden satunnaisten ainesten ja Lidlissä olleen tarjouksen yhdistelmänä.

Perusainesten lisäksi jääkaapissa oli puoli nippua varsiselleriä. Varsiselleri myydään yleensä niin isossa nipussa ettei sitä yhteen ruokalajiin saa käytettyä. Tämä erä oli jäänyt viikonlopun kanakeittotarvikkeista ylimääräiseksi.

Jauhelihaakin oli kaapissa 400 gr paketti.

Muissa asioissa Lidlissä käydessäni huomasin että siellä oli erittäin edullinen tarjous suippopaprikoista. Puoli kiloa tosi isoja suippopaprikoita vain 1.99 €. Heti tuli mieleen että noitahan voisi täyttää jaukkari-kasvispaistoksella ja tuikata uuniin juustolla kuorrutettuna. Ostin kilon!

Pienen mietinnän jälkeen syntyi tällainen tulos:

Ainekset:

  • 8 isoa punaista suippopaprikaa (n. kilon verran)
  • 400 gr nautajauhelihaa
  • 1 iso porkkana
  • 4 varsisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 - 3 dl Bulguria
  • Kasvisliemikuutio
  • Juustoraastetta, riittävästi
  • Tabascoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Oreganoa
  • Basilikaa

Operaatio:

Silppua kasvikset (sipulit, porkkana, selleri) pieniksi kuutioiksi. Hauduta kasviskuutiota kattilassa reilussa öljytilkassa niin, että ne kuullottuvat mutteivät ruskistu. Lisää joukkoon jauheliha ja paista seos kypsäksi. Kaada tomaattimurska mukaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Tabascoa maun mukaan, muutama tippa. Jätä hautumaan pienelle lämmölle.

Keitä toisessa kattilassa bulgur -jyvät miedossa kasvisliemessä lähes kypsäksi. Bulgur -paketin kyljessä on ohje. Noudata sitä, mutta lyhennä hieman kypsymistaikaa. Valuta bulgur siivilässä ja lisää jauheliha-kasvispaistoksen joukkoon. Hauduttele vielä hetki jos on tarpeen, tavoitteena on paksu, lusikoitava koostumus.

Valmistele paprikat täytteen hautumisen aikana. Huuhtele paprikat. Tee terävällä veitsellä yksi pitkä viilto kannasta lähes kärkeen saakka. Levitä tekemääsi viiltoa niin että pystyt poistamaan veitsellä siemenet ja valkoiset "tukirakenteet" paprikan sisältä. Käsittele varovasti, jotta tekemäsi viiltö ei repeä liikaa tai jopa halkaise paprikaa.

Täytä paprikat huolellisesti ihan täyteen kypsällä jauheliha-kasvispaistoksella. Lado täytetyt paprikat tiiviisti soveltuvaan uunivuokaan ja peittele reilulla juustoraasteella.

Lämmitä uuni 175 asteiseksi, paista paprikoita n. 20 - 30 minuuttia.

Ei kaipaa erityisiä lisukkeita aterialla - ehkä korkeitaan vihreää salaattia ja leipää.

Ei kommentteja: