perjantai 4. huhtikuuta 2008

Juvetsi

Kun kerran kreikkaan lähdettiin, niin otetaan vielä yksi kierros, eli juvetsi, eli kreikkalainen liha-makaronipata (giouvetsi).

  • 1 kg naudan- tai lampaanpaistia
  • 2 sipulia
  • muutama valkosipulinkynsi
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 prk (500 g) tomaattisosetta
  • suolaa
  • pippuria
  • laakerinlehtiä
  • 1 kanelitanko
  • 400 g orsoa (pientä, riisinjyvän mallista pastaa, kreikaksi kritharaki), orsoa on vain nykyisin aika hankala löytää ainakin täältä itäisestä osasta maata
  • 5 dl vettä
  • punkkua
  • raastettua kefalotiri-juustoa tai parmesaania tai muuta tilanteeseen soveltuvaa.

Kuutio liha, pilko sipulit. Laita lihanpalat, sipulisilppu sekä mausteet uunipataan, kaada päälle oliiviöljy ja tomaattisose sekä loraus punaviintä. Hauduta 175 asteessa n. 2 tuntia.

Keitä vesi kiehuvaksi. Lisää pasta sekä kiehuva vesi pataan, tarkista liemen maku ja lisää suolaa mikäli tarpeen. Anna hautua uunissa vielä n. tunti eli kunnes neste on imeytynyt pastaan.


Tarjoiltaessa ripottele pinnalle hienoa juustoraastetta.


Juomana menee se sama punkku jota laitettiin ruokaan valmistusvaiheessa. Tai siis jos kokilta jotain jäi.

Ei kommentteja: