perjantai 4. huhtikuuta 2008

Stifado

Noista täytetyistä paprikoista tuli mieleen muutkin kreikkaruoat. Ajatus karkaa jo kesään ja varattuun matkaan tuttuun hotelliin Santorinille. Valitettavasti saattaa olla että muut elämänmuutoksen kiireet ajavat tuon kaivatun lomareissun yli ja odottaa täytyy vielä yli vuosi.
Ikävää voi lievennellä tällä reseptillä

6 annosta

noin 1½ kg naudanpaistia
n. 1 kg pieniä sipuleita
n. 1 dl oliiviöljyä
n. 1 dl punaviinietikkaa
2-3 kpl kypsiä tomaatteja (laiska, kuten minä, käyttää 1-2 prk tomaattimurskaa)
(1 prk tomaattipyreetä)
rosmariinia runsaahkosti
pari laakerinlehteä
pari kanelitankoa
muutama valkosipulinkynsi pilkottuna
muutama kokonainen neilikka
hyppysellinen kokonaisia maustepippureita
hieman suolaa


Leikkaa paisti reilun kokoisiksi palasiksi, halkaise sipulit mikäli ne ovat isohkoja ja pilko valkosipulinkynnet.

Laita liha, sipulit, valkosipulit, tomaattimurska ja mausteet kerroksittain pataan ja lisää viinietikka, oliiviöljy ja tarvittaessa hieman vettä.

Pata kylmään uuniin ja uunin lämpö n. 225 asteeseen. Nyt koittaa kovat ajat, pitäisi malttaa odottaa ainakin kaksi tai jopa kolme tuntia.

Tarjoa stifado kuumana riisin tai esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa. Tällä ohjeella pääsee hyvin lähelle sitä makuelämystä jonka muistan "aitona" kreikkalaisena. Stifado taitaa olla tosin meikäläistä karjalanpaistia vastaava kansanperinteenä kulkeva ruokalaji. Mutta silti...

Ei kommentteja: