perjantai 4. huhtikuuta 2008

Täytetyt paprikat

Tässä toinen ohje jonka Neiti halusi. Tällä reseptillä tulee iso annos mutta ainahan voi jättää loput huomiseksi. Siis jos ei valmistusvaiheessa säädä määriä pienemmäksi. Toisaalta nää on niin hyviä että yleensä ei ole vaaraa siitä että jäisivät syömättä.Kreikkalaisperaisen ruoan vilpittömänä ystävänä pidän näistä kovasti.

Ainekset:
  • 6 isoa punaista tai vihreää paprikaa (jos tykkää kirjavasta niin sitten sopivassa suhteessa molempia värejä.)
  • 300 - 400 gr paistijauhelihaa
  • Keitettyä riisiä, ehkä vajaa pari desiä
  • Iso tölkki tomaattimurskaa
  • Iso sipuli tai pari pientä
  • Valkosipulin kynsiä maun mukaan, kuitenkin vähintään 2 kynttä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattuja yrttejä: basilikaa, oreganoa, timjamia, provencen yrttiseosta tms.
  • Tilkka sokeria
Kuullota hienoksi hakattua sipulia oliiviöljyssä. Lisää sipulien seuraksi jauheliha ja ruskista se melko kuivaksi. Sekoittele kypsentäessä jaukkari irtoinaisiksi muruiksi. Lisää joukkoon silputtu valkosipuli. Kaada purkkitomaatit liemineen mukaan ja lisää valitsemasi yrtit hienonnettuna seokseen. Yrttejä saa olla aika reilusti. Anna tekeytyä vajaa kymmenen minuuttia. Lisää joukoon keitetty, irtonainen riisi.

Leikkaa paprikoista hatut (siis se pää jossa on se kara josta hedelmä roikkuu oksassa) ja koverra valkoiset osat ja siemenet ulos koloistaan. Keitä paprikoita suolalla ja etikkalorauksella terästetyssä vedessä viitisen minuuttia.

Järjestele paprikat uunivuokaan jonka pohjalle on heitetty hiukan sokeria (ja suolaakin). Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Asettele hatut takaisin paprikoiden päälle. Muistit varmaan merkitä tarkkaan mikä hattu kuuluu millekin paprikalle ;-D Paprikat uuniin n. 175 asteeseen tunniksi hautumaan.

Tee pari desiä mietoa lihalientä ja jos tomaattipurkkiin jäi lientä niin sekin mukaan. Valele tällä nesteellä paprikoita pari-kolme kertaa kypsymisen aikana.

Malta odottaa hetki kun paprikat ovat tulleet uunista. Maku tasaantuu ja syöminen on mukavampaa kun eväs ei ole polttavan kuumaa.

Lisukkeeksi vihreää salaattia oliiviöljy-viinietikkakastikkeella. Hyvää vaaleaa leipää.

Ei kommentteja: