Nyt haeskelin samaa fiilistä vaikka ollaan vasta alkukeväässä, jolloin kasvikset ovat huonoimmillaan. Eipä tämä haitannut tahtia;
- Pari isoa porkkanaa
- Pienehkö kesäkurpitsa
- Sipuli
- Persiljaa
- Voita
- Valkoviiniä
- Suolaa
- Mustapippuria
Porkkanat ja kesäkurpitsa pikkusormen mittaisiksi ja n. kolmen millin paksuisiksi tikuiksi, sipuli kiinalaisittain leikattuna. Persilja karkeaksi silputtuna. Kasviksille nopea freesaus pannulla voissa. porkkanoita ehkä kolme minuuttia, muita vähemmän.
Freesatut kasvistikut vuokaan, persiljasilppu joukkoon ja päälle mausteet. Sitten isohko kimpale voita ja lasillinen valkoviiniä vuokaan. Vuoka peitellään foliolla ja tuikataan n. 175 asteiseen uuniin ehkä noin puoleksi tunniksi.
Kasviksista tulee maukkaita ja rapeita - sopivat täydellisesti tuon edelläkuvatun lohen seuralaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti