maanantai 20. huhtikuuta 2009

Persikka-rahkatorttu

Leipominen on melkein yhtä kivaa kun itse ruoan laitto ja olen testaillut muutamia reseptejä kotonakin. Makutuomarit löytyy myös omasta takaa. Pääsiäiseksi päätin tehdä jotain hyvää jälkiruokaa ja rahkatortut ovat kuuluneet perheen suosikkeihin jo pitkään, niimpä tämä oli hyvä valinta. Resepti löytyi jälleen pirkka vihkosesta.

Pohja:
1pkt (400g) murotaikinaa

Täyte:
1tlk(250g) maitorahkaa
1tl vispikermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

Pinnalle:
2tlk persikkaviipaleita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri kok ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä tortun pinnalle ensin ohuelti ja sitten runsaammin.
Tarjoa torttu kylmänä.

Ei kommentteja: