maanantai 13. huhtikuuta 2009

Pääsiäsruokaa - Pitkäperjantai

Pääsiäinen on mulle vuoden ruokajuhlista tärkein. Hyvä syy valmistaa lammasta, vaikka muu perhe ei siitä kovasti pidäkään. Kevään läheisyys tekee pääsiäisestä muutenkin mukavan, nelipäiväisen loman yleensä kiireisen talven päätteeksi.

Pitkäperjantaiksi valmistin Marokkolaista sitruunakanaa, ohjeen olen kirjaillut tähän blogiin aiemmin. Tälläkertaa noudatin ohjetta tarkasti ja hyvää tuli!

Kanan kanssa tarjoilin kuskusia ihan ilman kikkailua - eli keitin ryynit ohjeen mukaan enkä lisäillyt mitään höysteitä.

Salaatiksi revin erilaisia vihreitä salaatteja pediksi tomaatti- ja shalottisipuliviipaileille. Salaattikastikkeeksi pelkkää avokadoöljyä ja roiskaus yrttistä viinietikkaa, toki hieman mustapippuria ja suolaa myllystä.

Jälkiruuaksi Pimu teki persikkarahkapiirakkaa. Itse en niin tuosta leipomisesta perusta. Piirakka oli tosi maukasta vaikka Pimulle sattui pieni härö rahkan määrässä - sitä tuli tuplasti reseptiin verrattuna ;-D
Ehkäpä saan Pimun kirjoittamaan resepin tänne itse. Jollen onnistu, kirjaan sen itse myöhemmin

Ei kommentteja: