sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Gulassikeitto

Kanakeiton reseptiä etsiessäni löysin tämänkin mainion, lämmittävän keiton ohjeen. Talvella on kiva syödä voimakasmakuisia keittoja, joten tätä voisi väsätä ensi viikonloppuna - ehkä...

  • 300 g luutonta naudanlihaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl rasvaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1½ l vettä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 1 tl kuminaa
  • 15 tippaa Tabascoa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 600 g perunoita
  • 2 vihreää paprikaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • suolaa, pippuria
  • persiljasilppua
  1. Ruskista kuutioidut tai suikaloidut lihapalat ja silputtu sipuli rasvassa padassa.
  2. Lisää paprikajauhe. Lisää vesi ja lihaliemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi
  3. Lisää kumina, tabasco ja puristetut valkosipulin kynnet
  4. Hauduta kannen alla puolisen tuntia
  5. Lisää kuutioidut perunat, suikaloidut paprikat ja tomaattimurska.
  6. Hauduta noin 15 minuuttia.
    Tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Ei kommentteja: