sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Kanakeitto

Sain tämän reseptin vuosia sitten systeriltäni, joka puolestaan oli saanut sen joltakin tuttavaltaan. Systeri kehui keittoa estottomasti ja tarjosi tekemänsä annoksen jämiä mulle. Suoraan sanottuna kylmän keiton ulkoasu (lähinnä väri) epäilytti suuresti; eihän tuon näköinen sotku voi olla hyvää!
Lämmitin keiton ja maistoin - todella maukasta!
Siitä lähtien tätä soppaa on tehty meillä vähintään kerran talvessa. Ja tänään taas... toista kertaa tänä talvena.
Tässä alkuperäinen ohje. Itse joskus käytän enemmän nestettä ja lisään riisin ja omenan määrää.
  • 1.5 litraa vettä
  • 3 Ruokalusikallista riisiä (raakana)
  • 3 Ruokalusikallista vehnäjauhoja
  • 3 Kanaliemikuutiota
  • 1 Iso sipuli
  • 1 Iso omena (Granny Smith)
  • 3 Varsisellerin vartta
  • 3 Ruokalusikallista currya
  • 1 Punainen paprika
  • 4 – 6 Broilerin rintafilettä paloiteltuna

Valmistus:
Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Lisää joukkoon riisi, kanaliemikuutiot ja vehnäjauho. (Vehnäjauhot kannattaa sekoittaa kylmään veteen ja lirutella vesi/jauho-liemi hissukseen kuumaan liemeen, muuten tulee paakkuja)
Ruskista silputtu sipuli, kuutioitu omena ja pätkitty sellerin varsi. Ruskista myös broileripalat. Lisää ainekset liemeen. Lisää curry keittoon. Curryn kanssa kannattaa olla varovainen, mietoa lajia voi laittaa huoletta 3 rkl, mutta vahvempien kanssa kannattaa olla tarkkana.
Keittele hiljaisella tulella puolisen tuntia.
Lisää joukkoon siemenistä puhdistettu kuutioitu paprika.
Keittele taas hetki, ehkä 5 – 10 minuuttia.

Ei kommentteja: