keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Marokkolainen sitruunakana

Viime syksynä haeskelin jotain uutta ja mielenkiintoista reseptiä. Tuttava pariskunta oli tulossa viettämään iltaa. Vieraista toinen ei syö punaista lihaa ja oma Rouvani ei voi syödä kalaa allergian takia. Siis kanaa! Tai nykysuomessa broileria...

En edes - harmi kyllä - muista mistä tämän reseptin googletin. Ainakin resepti on sellainen että aiemmin en ollut tämäntyyppistä tehnyt. Aineksia on niin hitosti vaikka yleensä suosin yksinkertaisuutta. Jokatapauksessa hyvä eväs tästä tuli. Muistaakseni oikaisin reseptin joissakin kohdissa, ainakin sahramin jätin pois kun sitä en lähimmästä puodista saanut. Rusinatkin olivat normaaleja mustia reseptissä mainittujen keltaisten tilalla, mutta ei liene ollut suurtakaan vaikutusta makuun.

Luulin jo hukanneeni reseptin bittitaivaaseen jonkun kovalevyn siivoustalkoiden aikana kun en sitä pitkään aikaan löytänyt. Nyt se sitten löytyi ihan sattumalta täysin epäloogisesta kansiosta.

Menee harkintaan ensiviikonlopun sunnuntailounaaksi, nyt kun pitkästä aikaa molemmat tyttäret ovat isukin luona.
  • 4 kpl broilerin rintaleikettä tai koipi-reisipalaa
  • 2 rkl öljyä
  • voita
  • 1-2 sipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 kpl mietoja chilipalkoja
  • yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl sahramia
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • kanelitanko
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 2,5 dl vettä
  • 1 nippu (sileälehtistä) persiljaa
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 150 g vihreitä oliiveja

Huuhdo ja kuivaa broileripalat. Ruskista liha kevyesti öljy-voiseoksessa. Siirrä broileripalat pataan tai marokkolaiseen tagine-astiaan. Ruskista silputut sipulit, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää joukkoon mausteet, rusinat, manteli ja vesi sekä silputut yrtit ja oliivit. Kaada seos pataan broileripalojen päälle.Kypsennä ruokaa padassa miedolla lämmöllä tai 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa kuskusryynien tai riisin kanssa.

Ei kommentteja: