torstai 26. helmikuuta 2009

Tunisialainen tuoresalaatti

Postasin tuossa muutama päivä sitten "Marokkolaisen sitruunakanan" ohjeen. Jotain jäi puuttumaan. Kanan kanssa tarjosin kuskusia ja salaattia. Nyt muistin sen salaatin ohjeen, ja jopa reseptin alkuperän. Resepti on peräisin Alkon "Etiketti" -lehdestä (tai sen nettisivuilta). Kuvittelin myös että reseptien maantieteellinen läheisyys voisi olla hauska yhteensattuma. Ehkä sitä, mutta kyllä nämä sopivat ihan mukavasti makujensa puolestakin yhteen. Ehkä kuitenkin lievä oliivien yliannostus.
  • 500 g tomaatteja
  • 300 g paprikoita (erivärisiä)
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • suolaa maun mukaan

Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja paprikat suikaleiksi kulhoon. Hienonna sipuli ja levitä silppu kulhossa olevien ainesten päälle. Mausta suolalla ja valuta päälle sitruunamehu ja öljy. Koristele kapriksilla ja oliiveilla.

Ei kommentteja: